امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سرگیجه‌های بعد از افطار/ علت چیست؟
#1
گروه اجتماعی: یک کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه نباید در وعده افطار حجم بالایی از غذا را وارد معده کرد، گفت: با ورود حجم بالایی از غذا به معده، خون زیادی به این عضو وارد شده و خون کمتری به مغز می‌رسد، از همین رو فرد پس از افطار دچار سرگیجه می‌شود.
زهرا جوادی، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، گفت: با توجه به اینکه ماه رمضان با فصل بهار مصادف شده و از طرفی این فصل طبع گرم و تر دارد، تشنگی از گرسنگی بیشتر بر فرد روزه‌دار غالب می‌شود.
وی افزود: با توجه به فصل گرما، اندام‌های درونی بدن عملکرد خوبی ندارند، زیرا مویرگ‌ها سعی دارند با حرکت به سطح بدن گرما را دفع کنند، از همین رو اطراف معده خون کمتری وجود دارد.
جوادی ادامه داد: علت گرم بودن کف دست، نیز همین میل برونی عروق است که در نتیجه آن، خون در اعضای داخلی بدن کم شده، از همین رو استفاده از غذای چرب و پر حجم در وعده افطار مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند، زیرا به سرعت حجم بالایی از خون به سمت معده هجوم می‌آورد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه علت اینکه اکثر افراد بعد از افطاری دچار سرگیجه می‌شوند، همین موضوع ورود غذای حجیم به معده است، ابراز کرد: حرکت تمام عروق برای هضم غذا به سمت معده، باعث رسیدن خون کمتری به مغز و سرگیجه فرد می‌شود.
از خواص خرما در وعده افطار و سحر غافل نشویم
وی افزود: مصرف خرما در ابتدای افطار و بعد از آن نوشیدن آب و یا شیر ولرم باعث می‌شود، معده به آرامی خود را برای دریافت غذا آماده کند.
جوادی با اشاره به اینکه علت اینکه مصرف خرما باعث تنظیم قند خون و جلوگیری از سرگیجه می‌شود، عنوان کرد:  بسیاری از افراد روزه‌دار از زولبیا و بامیه در شروع افطار استفاده می‌کنند، این در حالی است که این ماده غذایی هیچ وقت جایگزین خرما نمی‌شود، زیرا خرما مانند یک سنسور تنظیم کننده قند خون و تنظیم کننده آب در بدن عمل می‌کند.
وی گفت: مصرف خرما در وعده سحری باعث تنظیم و جلوگیری از تشنگی و گرسنگی مفرط فرد روزه‌دار می‌شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: به دلیل فاصله زیاد سحر تا افطار و بروز تشنگی، اکثر افراد حجم زیادی از مایعات را وارد بدن می‌کنند و از طرفی برای رفع گرسنگی نیز معده را از انواع غذا و میوه‌ها پر کرده که در نهایت دچار سوء‌هاضمه می‌شوند.
وی با بیان اینکه خوردن غذای سبک در افطار به عملکرد بدن کمک می‌کند، اضافه کرد: بهتر است به جای حمله به معده با انواع غذا‌ها، از یک نوع غذا در افطار استفاده شود و بعد به فاصله دو ساعت از افطار میوه صرف شود.
نوشیدنی ملین و خاصیت نگهدارندگی رطوبت بدن
جوادی گفت: بهترین نوشیدنی برای ماه مبارک رمضان، نوشیدنی‌های ملین است، زیرا این مواد حجمی از آب را در خود نگه می‌دارند که در طول روز در روده و معده آزاد شده و خشکی دستگاه گوارش را برطرف می‌کنند.
وی ادامه داد: مصرف خاکشیر و تخم شربتی به صورت خیس خورده، باعث حفظ رطوب بدن می‌شود و اگر خیسانده نشود، به صورت برعکس عمل کرده و آب بدن را جذب می‌کند.
جوادی با اشاره به مضرات نوشیدن آب سرد گفت: از آنجا که نوشیدن آب، باعث سرد شدن معده و ترشح اسید از پرزهای منقبض شده آن می‌شود، فرد روزه‌دار دچار سوء هاضمه خواهد شد.
وی افزود: در هنگام سحر از خوردن غذای چرب و انواع فست‌فودها حتماً باید خودداری شود، زیرا باعث تشنگی فرد در طول روز شده و از سوی دیگر فست‌فودها سودازا هستند و به کبد آسیب وارد کرده و سلول‌های بدن را در حالی که فرد احساس سیری می‌کند، گرسنه نگه می‌دارد.
ادویه‌جات و خاصیت سودازایی
وی با بیان اینکه خوردن ادویه‌جات مانند فلفل به خاطر ایجاد صفرا باعث عصبانیت فرد می‌شود، گفت: استفاده محدود از ادویه‌جات و از طرفی استفاده از شیر و لبنیات در فاصله دو ساعت بعد از غذا، برای سرد کردن بدن مناسب است.
جوادی با اشاره به اینکه با تعریق، سموم بدن دفع و از طرفی بدن خنک می‌شود، تأکید کرد: استفاده از سیگار در وعده افطار، باعث آسیب جدی به ریه شده و بعد از آن به دستگاه گوارش ضربه می‌زند.
پاسخ
تشکر شده توسط:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان