12-28-2017, 09:33 AM
کباب بناب به عنوان یک غذای سلطنتی در دوره قاجار محسوب می شده است. مبدع آن مرحوم صمد باشی در قبل از سال 1300 در بناب می باشد. او با ایجاد تغییراتی در مواردی چون شیوه تهیه مواد اولیه ، شیوه پخت و نیز ابعاد سیخ روش پخت کباب را عوض نمود و با ترکیب نهایی مواد با کره و تخم مرغ محلی طعم جدیدی را در غذاهای ایرانی خلق کرد.کباب بنابمواد مورد نیاز :
- گوشت گوسفند یا گوساله کم چرب
- پیاز
- نمک و فلفل
- سماق.
- آشپز باشی از قیمه چین مسی برای کوبیدن گوشت استفاده می نمود. البته امروزه گوشت را به صورت چرخ شده می توان خریداری نمود. از چوب درختان گردو ، توت و گلابی به عنوان تخته برای این کار استفاده می نمود که نه تنها مزه تلخی مانند سایر درختان به گوشت ندهد بلکه کباب مزه خاص و متفاوتی بنا به نوع انتخابی بگیرد.
- سیخ های مورد استفاده سیخ های فولادی با ضخامتی بیشتر از معمول بودند. دلیل این امر داغ شدن ابتدای آن و در نتیجه کمک به پخت داخل کباب است. سیخ های گالوانیزه ای که اکنون مورد استفاده قرار می گیرند این خاصیت را ندارند.
- برای کف اجاق کباب پزی نیز از ورقه های فولادی با سوراخ های ریز به کار برده می شد تا خاکستر ذغال از آن خارج شود و روی کباب را نگیرد.
- استفاده از باد بزن دستی برای پخت یکنواخت کباب از دیگر تفاوت پخت با شیوه های امروزی است که از باد بزن برقی استفاده می نمایند.