تالار گفتمان دانشنامه دین اسلام
طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتمان دانشنامه دین اسلام (https://shargh.us/forum)
+-- انجمن: پزشكي (https://shargh.us/forum/forumdisplay.php?fid=268)
+--- انجمن: پزشکی (https://shargh.us/forum/forumdisplay.php?fid=304)
+---- انجمن: آشپزی (https://shargh.us/forum/forumdisplay.php?fid=308)
+---- موضوع: طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری (/showthread.php?tid=10287)



طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری - shia - 07-08-2015

طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری
امروز در آموزش آشپزی تصمیم به طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری گرفتیم. آش شله قلمکار به خاطر حبوبات و گوشت و سبزی که در اون به کار میره بسیار مغذی و لذیذ هست و در عین حال یک غذای سنگین هست که بهتره این شبها بعد یکی دو ساعت بعد از افطاری میل بشه و به خاطر مغذی بودنش بسیار مناسب شام بع از افطاری هست. این آش هم در مناسیتها استفاده میشه و در برخی مناطق کشورمون معروف به آش حضرت زهرا(س) ست.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار:

گوشت نیم کیلو
سبزی آش(جعفری و گشنیز و اسفناج و تره به مقدار یکسان) نیم کیلو
عدس نصف لیوان
نخود نصف لیوان
لوبیا چیتی نصف لیوان
لوبیا قرمز نصف لیوان
برنج نصف لیوان
پیاز دو عدد
تخم گشنیز پودر شده 1 قاشق غذا خوری سر صاف
نمک، زردچوبه وفلفل سیاه به مقدار لازم
روغن، پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار:

برای تهیه آش شله قلمکار باید از قبل چند ساعت حبوبات و برنج را در مقداری آب خیس میدیم و دو سه بار آبش رو عوض میکنیم. سبزی ها رو هم پاک میکنیم و بعد از شستن، خرد میکنیم. حبوبات و برنجی که از قبل خیس دادیم رو با حدود یک و نیم لیتر آب روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد و بعد حرارت رو ملایم میکنیم تا کم کم بپزن. پیاز هارو خرد میکنیم و در روغن تفت میدیم تا طلایی بشه و بع گوشت رو اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن مقداری آب میریزیم و میگذاریم تا خوب بپزه. بعد از پختن استخوانهاش رو جدا میکنیم و در حبوبات میریزیم. مخلوط گوشت و حبوبات باید کاملا بپزن و له بشن. تخم گشنیز و زردچوبه رو در مقداری روغن تفت میدیم و در نیم ساعت آخر با سبزی ها در آش میریزیم و نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و بعد از جا افتادن کامل و هنگام کشیدن در ظرف با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میکنیم. میتونید این آش رو هم با کشک تزیین و سرو کنین.

باید در نظر داشته باشین که این آش کمی بیشتر وقت میخواد و باید روی حرارت ملایم کاملا بپزه و هم زده بشه.